Recept na domácí chléb pečený v troubě

Určitě si každý doma z vás už něco dobrého upekl. Zkoušeli jste si doma upéct vlastní domácí chléb? Není to nic složitého, zkuste si to s námi.

recept_v článku_chleba

Ingredience:

500 g hladké mouky plus extra pro poprášení
2 lžičky soli
7 g sáček s rychlým účinkem kvasinek nebo kostku droždí
3 lžíce olivového oleje
300 ml vody

 

Postup:

Ve velké míse smíchejte 0,5kg hrubé mouky, 2 lžičky soli a 7 g sáčku rychle působících kvasinek nebo kostku droždí.
Ve středu si dobře připravte jamku, přidejte 3 lžíce olivového oleje a 300 ml vody a dobře promíchejte. Pokud se těsto zdá trochu ztuhlé, přidejte další 1-2 lžíce vody a dobře promíchejte.
 
Tip: Pokud si nejste jistí odhadem přidaného koření vyzkoušejte naše lžičky na koření, se kterými budete mít vždy přesný odhad! Velký výběr najdete zde: Lžičky na koření
 
Těsto vyjměte na lehce pomoučněnou pracovní plochu a pořádně prohnětete zhruba asi 10 minut.
Jakmile je těsto hladké, vložte ho do lehce naolejované mísy a zakryjte potravinářskou fólií. Nechte odležet po dobu zhruba 1 hodiny, dokud nedojde ke zdvojnásobení velikosti. Nejlepší je uložit těsto na noc do lednice.
Připravte si pekáč s pečícím papírem. Zaklepete na těsto tak abyste vyfoukli přebytečný vzduch a pak těsto jemně zformujte do koule.
Umístěte jej do připraveného pekáče na další hodinku, aby těsto nabylo na objemu.
Předehřejte troubu na 220 ° C, horkovzdušnou na 200 ° C a připravené těsto v pekáči lehce znovu pomoučněte a nožem nakrojte na kříž aby vznikl hezký vzor.
Pečte po dobu 25-30 minut, dokud není barva bochníku zlatohnědá a nezní dutě, když na něj poklepete.

Přihlaste se prosím znovu

Omlouváme se, ale Váš CSRF token pravděpodobně vypršel. Abychom mohli udržet Vaši bezpečnost na co největší úrovni potřebujeme, abyste se znovu přihlásili.

Děkujeme za pochopení.

Přihlášení